De naweeën

Posted
June 3 2005

Gister kwam ik pas in de ochtend thuis na een veel te gezellige dag met (te)veel wijn van verschillende kleur en distilaat. Ik was voornemens mij een paar uur later uur later weer richting academie te begeven, maar dat bleek toch iets te optimistisch.


Ik stond laat in de middag op met een nostalgische koppijn en besloot nog wat tijd in bed te spenderen � er was immers een interesant (in de zin van grappig) debat aan de gang m.b.t. de consequenties van de uitkomst van het referendum aangaande het voorstel van de Europese constitutie, dat rechtstreeks werd uitgezonden op 1. Ik vond met name van Bommel, Herben, Wilders, Rouvoet en van der Vlies bij vlagen opvallend scherp uit te hoek komen � oja, dat waren natuurlijk ook precies de winnaars.

Na het debat sleepte ik mijn lichaam toch maar uit bed. Ik voelde mij op zich best goed, maar had niet de energie om te gaan sporten of iets dergelijks. Dus kroop ik maar achter mijn pc. Rond een uur of zeven kreeg ik even een inzinking (ei niet kwijt kunnen, bevende ledematen, etc.), maar dat was gelukkig van korte duur. Na een heerlijk diner begaf ik mij weer achter pc.

Het leeuwendeel van de avond heb ik besteed aan het het bouwen van een interactief Periodiek Systeem der Elementen, wat een periodiek terugkerend idee is waarvoor ik nu eindelijk een opzet op een permanente plek heb. Het concept is dat verschillende uitingen van het systeem worden samengevat en dat het aan de gebruiker is welke informatie wordt gepresenteerd.

Vandaag ontwerples van Petr van Blokland. De strekking van de opdracht is het bouwen van een website voor het werk van de andere opdrachten van dit semester, gebruik makende van zijn op xml/xslt gebaseerde cms xPyth. Aangezien ik zo�n site al heb en ik xml en xslt spreek als Nederlands en Engels, wil ik deze lessen zoveel mogelijk benutten t.b.v. de voorbereiding van de ontwikkeling van mijn eigen cms.

In de pauze sprak ik mijn oud-typografisch ontwerpdocent Kees van Drongelen die mij er nog eens op attendeerde dat ik mijn technische kennis en kunnen ook bij mijn eindexamen moet uitbuiten en dat hij me wel wil bijstaan als ik ergens tegen aanloop. Wellicht komt mijn cms daar weer om de hoek kijken.

ACJ