Student Shoots Teacher

Posted
January 13 2004

Today, around 1:15 PM, a 17 year old student at the Terra College in The Hague shot one of the teachers in the head. From the Terra College website (in Dutch):

Beste leerlingen en ouders,

Vanmiddag heeft een leerling van onze school een docent neergeschoten in de aula op onze locatie Beresteinlaan 627. Veel leerlingen hebben dit meegemaakt.

Wij zijn diep geschokt en uit het veld geslagen.

Op advies van de politie hebben wij de leerlingen direct naar huis gestuurd. Op dit moment denken wij na over de opvang van de leerlingen.

Morgen zal voor zowel leerlingen van de locatie Beresteinlaan 627 als uzelf hulp aanwezig zijn. Wij verwachten de leerlingen morgenochtend om 8.30 uur op school.

Directie Terra College

...and from Nieuws.nl:

Een docent van het Terra college in Den Haag in om 13.15 uur door een leerling in het hoofd geschoten. De leerling is nog voortvluchtig. De ernstig gewonde docent is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd. Dat bevestigt woordvoerder Frans van Rijnswou.

I used to go to the same school, but not the same building. The teacher's condition is critical, and he's being taken care of in MCH, which is a few hundred yards from here.

I'm at a loss for words.

Minutes after I wrote this log, I heard the teacher had died.


ACJ