KABK: Reinoud

Werk van Alexander Christiaan Jacob voor de lessen Beeld van Reinoud Oudshoorn aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst (kabk).

Monotypes

Een selectie van de tientallen monotypes die ik voor deze opdracht heb vervaardigd:

Zeefdruk

Zeefdruk 4.

De opdracht was een van de collage’s van de collage­opdracht over te zetten op transparante film om hier vervolgens een aantal zeefdrukken mee te maken.

Beeldmerk

De opdracht was een serie beeldmerken te vervaardigen, gebruik makende van zwart papier, lijm en een schaar. Van een selectie hieruit diende verkleinde fotokopieën te worden gemaakt, waarmee vervolgens vele variaties konden worden gemaakt door kleine aanpassingen te maken met zwarte inkt en correctievloeistof.

Ruimtelijke Ingreep

De strekking van de opdracht was een drastische ingreep te doen in bestaande architectuur of ruimtelijke ordening. Er werd geen grens gesteld aan het abstractieniveau en/of gebrek aan uitvoerbaarheid van het idee.

Bibliotheek

Mijn idee was om de stadsbibliotheek te 's-Gravenhage te ontdoen van vloeren en zwaartekracht. Op deze mannier zou men op elk gewenst moment naar elk deel van de collectie kunnen zweven/zwemmen.