KABK: Kleurboek

Maak een boek waarin het begrip kleur centraal staat, dit in relatie met vormgeving en/of beeldende kunst. Deze pagina gaat over mijn invulling van deze opdracht, die het tweede studiejaar Grafisch & Typografisch Ontwerpen aan de kabk afsloot.

Onbewust Geabsorbeerd, Bewust Geobserveerd

Ik heb besloten om voor dit boek een persoonlijke fascinatie te onderzoeken om zo op antwoorden en meer vragen te komen. De fascinatie komt in een notendop op het volgende neer:

De relatie tussen de subjectieve ervaring en wetenschappelijke waarden van kleur.

Niet een nieuw principe. Grootheden als onder anderen Goethe en Itten hebben hun licht er al lang geleden vanuit verschillende aspecten op laten schijnen. Zij zijn ook altijd een bron van inspiratie en referentie voor mij geweest, en ook in dit boek wordt er regelmatig aan hen gerefereerd.

Voorplat

Het voorplat van mijn boek toont het Yin Yang symbool (?); echter niet in het gebruikelijke zwart/wit, maar in een complementair kleurenpaar (paars/geel) en niet in de gebruikelijke verhouding 1:1, maar (ongeveer) in de straalverhouding van dit kleurenpaar als beschreven door Goethe, zijnde 9:3.

Enkelvoudige uitgave

Filmpje

Een aanvullende opdracht was om een filmpje te maken over kleur en deze als bijlage toe te voegen aan het boek.

Frame.
Play [18+]