KABK: Huug

Werk van Alexander Christiaan Jacob voor de lessen Typografie van Huug Schipper aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst (kabk).

Agenda Letterkundig Museum

Selecteer werk van 3 schrijvers. Zorg ervoor dat het werk uiterlijk verschillend is, dus bijvoorbeeld een gedicht én een romanfragment én een dialoog. Ontwerp deze bijzondere agenda met uitsluitend typografische middelen.

André Hazes Poster

De opdracht was een A3 poster te ontwerpen met als hoofdonderwerp Andre Hazes (de opdracht werd gegeven in verband met zijn overlijden), en met een van de volgende sub-onderwerpen:

Bragolin

Ik heb ervoor gekozen een eerbetoon te maken aan een Hollandse held. Hiervoor heb ik middels fotomanipulatie de tranen van het Huilend Jongetje van Bragolin in een foto van André Hazes gemonteerd en de stropdas oranje gekleurd.

André Hazes *1951-2004†

Wordt Vervolgd

De opdracht was een ontwerp te maken (3 spreads en een voorplat) voor een speciale editie van het tijdschrift Wordt vervolgd van Amnesty International Nederland.

Gedachtenpolitie Special

Ik heb de actuele nationale discussie aangaande de vrijheid van meningsuiting aangegrepen om een Gedachtenpolitie Special te maken.

Actiesticker

De opdracht was een actiesticker te ontwerpen waarbij het concept en de beoogde plaatsing van de sticker minstens even belangrijk is als de grafische waarde.

Uiten van mening is dodelijk

Deze sticker heb ik gemaakt op de dag van de moord op Theo van Gogh en is bedoeld om over de waarschuwingsboodschap op Nederlandse sigarettenpakjes te plakken, wat ik dan ook meerdere keren gedaan heb.

Uiten van mening is dodelijk
Uiten van mening is dodelijk

Au