KABK: Frits

Werk van Alexander Christiaan Jacob voor de lessen van Frits Deys aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst (kabk).

Dode Dichters Almanak

De strekking van de opdracht was een gedicht te zoeken om daarvan vervolgens een grafische vertaling te maken die anders (spannender) is dan het huidige format van het vpro-programma Dode Dichters Almanak.

Lucebert

Na enige discussie met de begeleidend docent (ik was het niet zo eens met zijn opvattingen over het bestaande format) heb ik besloten een concept te ontwikkelen voor een gedicht dat al vele malen mijn aandacht had getrokken op Bieslog. Het betreft het volgende werk van Lucebert:

overal zanikt bagger
zwachtelend rond de reuzenlaarzen
waarin ik mijn tijd beklim haast verzadigd ja
maar het is nog steeds de mij bemestende tijd
mijn voertuig vore en trog

de reuzenlaarzen
Speel filmpje [~550KB]

Met dank aan Helga Kvam voor de achtergrondfoto’s, Hester Kruit voor de foto van de laarzen en tot slot de maker van het beeld dat op het Lange Voorhout heeft gestaan.

Vloeibare Kristallen

De opdracht was drie voorplatten te ontwerpen voor een boek (17 bij 24 cm) met als titel Vloeibare Kristallen en als auteur de eigen naam. Hoewel de titel voor de drie uitingen dezelfde is, diende er uit te worden gegaan van drie genre’s; roman, detective en wetenschappelijk.