KABK: Bob

Werk van Alexander Christiaan Jacob voor de lessen Schilderen van Bob Nieuwenhuysen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst (kabk).

De dingen en ik: Een persoonlijke mythologie

De opdracht was collage’s te maken van beelden die te maken hebben met jezelf en de dingen die je interesseren. Hiervoor mocht in eerste instantie gebruik gemaakt worden van fotokopieën en acrylverf, maar later was men vrij om andere media toe te voegen. Het gestelde formaat was en bleef A1.

Onderwerp vrij, gebruik complementaire kleuren

Zoals de titel impliceert was het onderwerp vrij, maar werd er een onderzoek naar gebruik van complementaire kleurcontrasten verwacht, zoals die ookwel beschreven is door Johannes Itten.

Keuzeopdracht

Bij deze opdracht kon uit een door de docent opgegeven lijst onderwerpen (verlaten, een tweekoppige, gesprek met de duivel, aan tafel, landschappelijk) gekozen worden. De invulling van het gekozen onderwerp stond vrij.

De Tweekoppige

Het onderwerp dat ik gekozen heb is Een Tweekoppige. (De titel gebruikt een ander lidwoord.) Voor dit onderwerp heb ik met potlood en gouache op grijsbord een voorstelling gemaakt van een tweekoppige vis.

Een voorstelling van een tweekoppige vis.

Zelfportret

Zelfportretten vervaardigd met verschillende schildertechnieken en vanuit verschillende contrastprincipen.

Primitieven

De opdracht was op primitieve kunst geïnspireerde schilderingen te maken, gebruik makende van o.a. olieverf en Arabische gom.

Abstract