KABK: Anno

Werk van Alexander Christiaan Jacob voor de lessen Grafisch Ontwerpen van Anno Fekkes aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst (kabk).

Affiche North Sea Jazz Festival

Jaarlijks geeft het North Sea Jazz Festival, naast het programma-affiche (het affiche waarop de verschillende optredens worden aangekondigd) een begeleidend affiche uit van een meer 'autonoom' karakter. Speciaal voor de vormgeving van dit affiche werd tot vorig jaar een beeldend kunstenaar of ontwerper benaderd.
Vanaf dit jaar wil het Festival studenten van de Academie vragen, in competitie, het ontwerp voor deze specifieke poster te vervaardigen.

Zeepaardje

Al tijdens de opdrachtomschrijving maakte ik de eerste schets van een zeepaardje met een blaasinstrument als bek. Een paar maanden later zou dit concept ten grondslag liggen aan mijn beide submissies, waarvan er een als winnend ontwerp zou worden verkozen!

Winnend affiche

Online Portfolio

De strekking van de opdracht was om een digital portfolio te maken dat op internet zou kunnen functioneren. Dit is iets waar ik al een aantal jaren vrij regelmatig mee bezig was geweest. Toch besloot ik binnen het kader van deze opdracht iets nieuws te beginnen. De portfolio­site is niet meer online, maar deze site (acjs.net) is er indirect uit voortgevloeit.

AF

In 2005 nam Anno Fekkes afscheid als hoofddocent van de afdeling Grafisch & Typografisch Ontwerpen om zich te richten op Visual & Individual Design Experiences (vide) dat hij in mei dat jaar op had gericht. Als een van de afscheidspresentjes waren alle studenten van de afdeling gevraagd een staand A3 te ontwerpen met de letters af (wat dubbel geintepreteerd kan worden). Zie hier mijn bijdrage:

AF
AF