KABK: Alf

Werk van Alexander Christiaan Jacob voor de lessen Fotografie van Alf Schöne aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst (kabk).

Portret

De opdracht was een klasgenoot te portretteren met een technische camera (en jezelf vervolgens weer door een andere student te laten portretteren).

Dan-Vi

Dit is slechts een testpolaroid, maar ik prefereer dit resultaat aan dat van de uiteindelijke dia.

Zwart wit portret van Dan-Vi Pham.
Dan-Vi.

Packshot

De opdracht was een dia the schieten van de verpakking van een commercieel product, deze dia vervolgens in te scannen, en de verpakking digitaal in een andere omgeving te plaatsen. Van dit nieuwe beeld diende vervolgens middels typografische ingrepen een reclame affiche gemaakt te worden. De verpakking diende rechthoekig te zijn en het perspectief waarin de verpakking geschoten moest worden lag vast.

Siemens C25

Packshot van Siemens C25.
C25 Packshot

Ik heb ervoor gekozen een dia te schieten van de verpakking van mijn eerste mobiele telefoon, de Siemens C25. Ik heb de dia vervolgens ingescanned en de achtergrond transparant gemaakt.

vervolgens heb ik deze gecombineerd met andere foto’s en typografie.

Watercampagne

De strekking van de opdracht was uitingen van een watercampagne te maken.

Het gevoel dat er iets mist?

Billboard en abri. Modellen: Dan-Vi en Rudolph. Locatie: De Zwarte Ruiter (Den Haag).

Veilige Plek

De strekking van de opdracht was een serie zwart wit foto's te maken van een plek die je als veilig ervaart.

Zuiderpark

Ik heb als locatie een basketbalveld in het Zuiderpark in Den Haag gekozen. Het is een plek waar ik—vooral in de zomer—erg graag vertoef. De serie begint met een close-up van een basketball, wat zowel het onderwerp introduceert als dat het ’t begin van een dag basketballen symboliseert (het eerste dat ik doe is een bal pakken en die bekijken). De volgende foto laat een (sterk overbelicht) totaalbeeld van het veld zien, met daarop een aantal mensen die al enigszins actief zijn. De foto’s worden verder in de serie steeds donkerder, tot er uiteindelijk slechts een korrelige schim van een backboard zichtbaar is, bij het schijnen van een volle maan.